Pomozite svom detetu -

stavite pod kontrolu dijabetes tip 1

2.6.2018. dr Bojana Mandić

Savetovaše me mnogi da se manem dijabetesa, da pišem o nečemu drugom, a da rad sa decom zaboravim. Šta će mi to u životu… Njima pomoći nema, oni su osuđeni na patnju i bol do kraja života. Roditelji dece obolele od dijabetesa su „loši“ za saradnju, uvek su pod stresom, razdražljivi, nervozi, i očekuju čudo, a medicina nema šta da im ponudi sem insulina. I pogrešne ishrane, ako mogu da dodam.

 

Oh, čoveče… Kad čujete takve reči od više ljudi koje cenite, počnete da se pitate da li su u pravu?

Srećom, nisam ih poslušala jer nisu imali dobre argumente. Svi se drže neke stare priče, ko „pijani plota“, ubeđeni da nade nema, dosta više sa tim! Dobro sam znala kakve koristi može doneti LCHF ishrana obolelima od dijabetesa tip i 1 i 2 i nisam znanje čuvala samo za sebe.

Zato evo jednog lepog primera kako primenom LCHF režima dijabetes tip 1 može da se stavi pod kontrolu ako su roditelji otvoreni za saradnju i nova znanja.

Moram da naglasim, da LCHF režim jeste univerzalan po svojim principima ali da je pristup svakom mališanu individualan i poseban kao što smo i svi mi.

Maloj Ivi dijabetes tip 1 je otkriven kada je imala 1.5 godinu. Najviša vrednost šećera je bila 33 mmol/L krvi, a najniža 2.4 mmol/L krvi. Na početku terapije primala je 7 plus7 plus 6 jedinica Novomixa pred obroke. Bila je često neraspoložena, stalno gladna i nervozna.

Ovako je izgledao jedan dijagram oscilacije glukoze tokom dana, na početku LCHF ishrane dok se telo nije adaptiralo na novi vid energije (ketogena tela).

Vremenom, telo je počelo da se privikava na nov način ishrane. Prvih mesec dana je bilo turbulentno, što je i za očekivati. Terapija; Humalog 4 jedinice i 1 jedinica Lantusa. A sada glikogram izgleda ovako:

Evo njihove kratke priče:

"Kada smo otkrili da naša beba ima dijabetes tip 1 mislili smo da je tu kraj sveta, da ona ništa neće moći da jede. Uz pomoć LCHF ishrane, i pre svega dr Bojane Mandić, naša Iva jede zdravu i raznovrsnu hranu koja joj pomaže u njenom rastu i razvoju i koju obožava!

 

Napokon nema neizvesnosti i straha nakon obroka ,,Koliko će skočiti sada šećer?", već su naše glikemije nakon obroka ustaljene i u granicama normalnih vrednosti.

 

Pored svega, posto Iva obožava i da nešto pored ,,gricne", ova ishrana ima mnogo raznovrsnih načina da se njima spremi nešto čime će se zadovoljiti na taj način, a da pri tome ne utiče na glikemiju". 

 

Prezahvalna porodica Florić

Da li treba još nešto treba da kažem ili vam je jasno zbog čega sve ovo radim?

Čitajte dalje o dijabetesu i LCHF ishrani

 https://www.lchfishrana.com/dijabetes-low-carb-ishrana-lecenje

dr med. Bojana Mandić

- Autor

- Doktor medicine

- Aromaterapeut

- Klinički hipnoterapeut

- Nezavisni istraživač

  • Facebook Social Icon

Glavne teme

Please reload

Poslednji recepti

Please reload

O autorki

Belgrade, Serbia 

Kontakt: revolucijaishrane@gmail.com

©2016-2019 by Revolucija ishrane